Content Management Powered by CuteNews
Misija Republike Srbije pri Evropskoj uniji
| |     français | english  
Naslovna

 
Adresa
Boulevard du Regent 53
1000 BRISEL
BELGIJA
Telefon: +322 / 649-82-42,
Faks:     +322 / 649-08-78
Email: mission.serbia.eu@mfa.rs

Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Republika Srbija na putu ka punopravnom članstvu u EU

Republika Srbija na putu ka punopravnom članstvu u EU

 

Fotografski prikazi Srbije: autor Dragoljub Zamurović

  AKTUELNOSTI IZ MISIJE
 
SPORAZUM O SARADNJI U OKVIRU KOPERNIK PROGRAMA


U Briselu je 7. juna 2018. godine svečano postpisan Sporazum između Evropske komisije i Republike Srbije o saradnji u okviru Kopernik programa za satelitsko posmatranje i nadgledanje Zemlje. Sporazum je u ime EK potpisao Filip Brune, direktor za svemirsku politiku, Kopernik program i odbranu, a u ime Republike Srbije Vladimir Popović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


Sastanak ekonomskog i finansijskog Saveta EU - ECOFIN


Završni sastanak ekonomskog i finansijskog dijaloga između EU i Zapadnog Balkana i Turske održan je 25. maja 2018. godine u okviru Saveta za ekonomska i finansijska pitanja EU (ECOFIN). Delegaciju Srbije predvodila je Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije. Diskutovalo se o Programima ekonomskih reformi za period 2018-2020 (ERP), koji su početkom godine podneti Evropskoj komisiji. Fiskalni okvir bio je glavna tema sastanka, a u vezi sa tim, Srbija je pohvaljena za snažnu fiskalnu konsolidaciju koja je sprovedena u prethodnom periodu. Osim toga, održana je finansijska stabilnost, naročito uz smanjenje problematičnih kredita.

Na kraju sastanka usvojeni su Zajednički zaključci ekonomskog i finansijskog dijaloga.


 


MINISTAR ZASTITE ZIVOTNE SREDINE GORAN TRIVAN U POSETI BRISELU, 20. DECEMBRA 2017


Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan boravio je u Briselu, 20. decembra 2017. godine. Ministar Trivan se tokom posete sastao sa komesarom EU za životnu sredinu, pomorska pitanja i ribarastvo Karmenom Velom sa kojim je razgovarao o aktuelnim pitanjima u vezi sa procesom pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji. Komesar Vela  je pozdravio formiranje posebnog ministarstva za zaštitu životne sredine i dodao da će EK nastaviti snažno da podržava Srbiju u ovoj i drugim oblastima. Ministar Trivan je uputio poziv komesaru da u najskorije vreme poseti Srbiju.

Sve vesti

 

Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova