Printer Friendly Version U Briselu održan bilateralni skrining za poglavlje 20, „Preduzetništvo i industrijska politika“ @ 3 July 2014 02:26 PM

U Briselu je 1. jula 2014. godine održan bilateralni skrining za pregovaračko poglavlje 20, „Preduzetništvo i industrijska politika“.

Dejan Radulović, pomoćnik ministra u Ministarstvu privrede i predsednik Pregovaračke grupe 20, i Vladimir Međak, pomoćnik direktora Kancelarije za evropske integracije, u svojstvu predstavnika šefa Pregovaračkog tima sa EU, predvodili su delegaciju Republike Srbije, u kojoj su još bili predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva finansija, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Kancelarije za evropske integracije.

Na bilateralnom skriningu za poglavlje 20, kojim je predsedavao predstavnik Generalnog direktorata EK za proširenje, predstavnici nadležnih ministarstava i institucija predstavili su propise i strateške dokumente R. Srbije u oblasti industrije uopšte, kao i po industrijskim sektorima. Nakon prezentacija, službenici su odgovarali na pitanja eksperata iz generalnih direktorata za preduzetništvo i proširenje.

PM Radulović je, na kraju sastanka, prihvatio preuzimanje pravnih tekovina u ovoj oblasti u pravni sistem R. Srbije.