Printer Friendly Version Eksplanatorni skrining za Poglavlje 27 – Zaštita životne sredine @ 22 September 2014 03:42 PM

Eksplanatorni skrining za Poglavlje 27 – Zaštita životne sredine, održan je u Briselu od 15. do 19. septembra 2014. godine.
Delegaciju Republike Srbije predvodili su Stana Božović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine i Tanja Miščević, šef pregovaračkog tima za pregovore sa EU. Našu stranu su još predstavljali službenici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva unutrašnjih poslova, Kancelarije za evropske integracije, Agencije za zaštitu životne sredine, Republičkog geodetskog zavoda, Instituta za higijenu i medicinsku ekologiju i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.
Predstavnici Evropske komisije su tokom sastanka predstavili evropsko horizontalno zakonodavstvo u oblasti životne sredine, kao i zakonodavstvo u oblastima kvaliteta vazduha i vode, buke, upravljanja otpadom, civilne zaštite, zaštite priorode, hemikalija, industrijskog zagađenja i upravljanja rizicima. Poslednjeg dana skrininga za Poglavlje 27 predstavljen je acquis u oblasti klimatskih promena.