Printer Friendly Version U Briselu održan eksplanatorni skrining za poglavlje 7, „Pravo intelektualne svojine“, 24 – 25. septembra 2014. godine @ 26 September 2014 01:33 PM

U Briselu je 24. i 25. septembra 2014. godine održan eksplanatorni skrining za pregovaračko poglavlje 7, „Pravo intelektualne svojine“.
Delegaciju Vlade R. Srbije je predvodila Branka Totić, direktorka Zavoda za intelektualnu svojinu i predsednik Pregovaračke grupe 7. U sastavu delegacije su još bili i ostali predstavnici Zavoda, zatim službenici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Javnog tužilaštva, Vrhovnog kasacionog suda i Kancelarije za evropske integracije.
Na eksplanatornom skriningu za poglavlje 7, kojim je predsedavao predstavnik Generalnog direktorata EK za proširenje, stručnjaci Generalnog direktorata za unutrašnje tržište detaljno su predstavili pravne tekovine EU u ovoj oblasti, podeljene u tri dela: autorska i srodna prava, pravo industrijske svojine i sprovođenje prava intelektualne svojine.
Bilateralni skrining, na kome će srpska strana predstaviti svoje zakonodavstvo u ovoj oblasti, kao i uočene razlike u odnosu pravne tekovine EU, biće održan od 12. i 13. novembra 2014. godine.