Printer Friendly Version U Briselu održan eksplanatorni skrining za poglavlje 22, „Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata“. 1- 2. oktobar 2014. godine @ 5 October 2014 02:31 PM

U Briselu je 1. i 2. oktobra 2014. godine održan eksplanatorni skrining za Pregovaračko poglavlje 22, „Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata“.
Delegaciju Vlade R. Srbije predvodila je Ana Ilić, zamenica direktora Kancelarije za evropske integracije i predsednica Pregovaračke grupe 22. U sastavu delegacije su još bili i ostali predstavnici Kancelarije, zatim Ministarstva finansija, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva privrede, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Kancelarije za reviziju sistema za upravljanje sredstvima EU, Generalnog sekretarijata Vlade, Republičkog sekretarijata za javne politike, Republičkog zavoda za statistiku i Tima za socijalnu inkluziju i smanjenje siromaštva.
Na eksplanatornom skriningu za poglavlje 22, kojim je predsedavao predstavnik Generalnog direktorata EK za proširenje, stručnjaci Generalnog direktorata za regionalnu i urbanu politiku i Generalnog direktorata za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju detaljno su predstavili pravne tekovine EU u ovoj oblasti ,podeljene u nekoliko delova: opšti principi i ciljevi, pravni okvir, programiranje, institucionalni okvir, administrativni kapaciteti, monitoring, evaluacija, upravljački kontrolni sistemi, informisanje javnosti i finansijsko upravljanje.
Bilateralni skrining, na kome će srpska strana predstaviti svoje zakonodavstvo u ovoj oblasti, kao i uočene razlike u odnosu pravne tekovine EU, biće održan od 28. i 29. januara 2015. godine.