Printer Friendly Version Bilateralni skrining za poglavlje 30 - ,,Ekonomski odnosi sa inostranstvom” @ 13 October 2014 03:37 PM

Bilateralni skrining za poglavlje 30 - ,,Ekonomski odnosi sa inostranstvom” održan je u Briselu 9. oktobra 2014. godine.

Delegaciju Vlade R. Srbije predvodio je Stevan Nikčević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i Tanja Miščević, šef Pregovaračkog tima za pregovore sa EU. Delegaciju R. Srbije zastupali su i predstavnici iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva finansija, Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza i Kancelarije za evropske integracije.

Na bilateralnom skriningu za poglavlje 30, eksperti iz Generalnih direktorata za trgovinu, razvoj, i saradnju, odsek za instrumente spoljne politike, humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu, predvođeni predstavnikom iz Generalnog direktorata za proširenje, postavljali su pitanja državnim službenicima iz različitih oblasti koja se tiču usklađivanja pravila R. Srbije sa različitim aspektima trgovinske, razvojne i humanitarne pomoći Evropske unije.

Na kraju sastanka, Stevan Nikčević je potvrdio da Srbija prihvata zakonodavstvo EU u ovoj oblasti.