Printer Friendly Version U Briselu 12. – 13. novembar 2014. godine održan bilateralni skrining za poglavlje 7, „Pravo Intelektualne svojine“ @ 17 November 2014 06:24 PM

U Briselu je od 12. do 13. novembra 2014. godine održan bilateralni skrining za pregovaračko poglavlje 07, „Pravo intelektualne svojine“.
Branka Totić, direktor Zavoda za intelektualnu svojinu i predsednik Pregovaračke grupe 7, i Tanja Mišćević, šef Pregovaračkog tima sa EU, predvodili su delegaciju Republike Srbije, u kojoj su još bili predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja rada, Javnog Tužilaštva, Vrhovnog kasacionog suda i Kancelarije za evropske integracije.
Na bilateralnom skriningu za poglavlje 7, kojim je predsedavao predstavnik Generalnog direktorata EK za proširenje, predstavnici nadležnih ministarstava i institucija predstavili su propise R. Srbije u oblasti „Autorskog i drugih srodnih prava“ . Nakon prezentacija, službenici su odgovarali na pitanja eksperata iz generalnih direktorata za unutrašnje tržište i usluge.
Direktorka  B. Totić je, na kraju sastanka, prihvatila preuzimnje pravnih tekovina u ovoj oblasti u pravni sistem R. Srbije.