Printer Friendly Version U Briselu 17. – 21. novembra 2014. godine održan bilateralni skrining za poglavlje 27, „Životna sredina“ @ 24 November 2014 04:07 PM

U Briselu je od 17. do 21. novembra 2014. godine održan bilateralni skrining za pregovaračko poglavlje 27, „Životna sredina“.
Stana Božović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine i predsednik Pregovaračke grupe 27, i Tanja Mišćević, šef Pregovaračkog tima sa EU, predvodili su delegaciju Republike Srbije, u kojoj su još bili i drugi predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva pravde, Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva unutrašnjih poslova, Kancelarije za evropske integracije, Republičkog geodetskog zavoda, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, Agencije za zaštitu životne sredine, Agencije za bezbednost saobraćaja, i raznih instituta i zavoda u oblasti zaštite životne sredine.
Na bilateralnom skriningu za poglavlje 27, kojim je predsedavao predstavnik Generalnog direktorata EK za proširenje, predstavnici nadležnih ministarstava i institucija predstavili su propise R. Srbije u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena.
DS S. Božović je, na kraju sastanka, prihvatila preuzimanje pravnih tekovina u ovoj oblasti u pravni sistem R. Srbije.