Printer Friendly Version U Luksemburgu održan bilateralni skrining za poglavlje 18, „Statistika“, 25 – 26. novembra 2014. godine @ 8 December 2014 03:18 PM

U Luksemburgu je 25. i 26. novembra 2014. godine održan bilateralni skrining za pregovaračko poglavlje 18, „Statistika“.
Dragan Vukmirović, direktor Republičkog zavoda za statistiku i predsednik Pregovaračke grupe 18, i Srđan Majstorović, zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije, u svojstvu predstavnika šefa Pregovaračkog tima sa EU, predvodili su delegaciju Republike Srbije. U delegaciji su još bili ostali predstavnici Zavoda, zatim Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, Narodne banke Srbije i Kancelarije za evropske integracije. 
Na bilateralnom skriningu za poglavlje 18, kojim je predsedavao predstavnik Generalnog direktorata EK za proširenje, predstavnici Republičkog zavoda za statistiku, nadležnih ministarstava i institucija predstavili su propise R. Srbije u oblastima sektorske, poslovne, ekonomske, demografske i ostalih statistika. Nakon prezentacija, službenici su odgovarali na pitanja eksperata iz Generalnog direktorata za statistiku (Evrostat).
Direktor Vukmirović je, na kraju sastanka, prihvatio preuzimanje pravnih tekovina u ovoj oblasti u pravni sistem R. Srbije.