Printer Friendly Version U Briselu održan bilateralni skrining za poglavlje 25, „Nauka i istraživanje“, 1. decembra 2014. godine @ 9 December 2014 02:06 PM

U Briselu je 1. decembra 2014. godine održan bilateralni skrining za pregovaračko poglavlje 25, „Nauka i istraživanje“.
Delegaciju Vlade R. Srbije predvodili su Viktor Nedović, pomoćnik ministra u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i predsednik Pregovaračke grupe 25, i Tanja Miščević, šef Pregovaračkog tima sa EU. U sastavu delegacije su još bili ostali predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zatim Ministarstva rudarstva i energetike, Nacionalnog saveta za nauku i tehnološki razvoj, Inovacionog fonda, Centra za promociju nauke, Zavoda za intelektualnu svojinu, Unverziteta u Nišu, Instituta za prehrambene tehnologije i Kancelarije za evropske integracije. 
Na bilateralnom skriningu za poglavlje 25, kojim je predsedavao predstavnik Generalnog direktorata EK za proširenje, službenici nadležnih ministarstava i institucija detaljno su predstavili pravni okvir R. Srbije u ovoj oblasti, kroz prezentacije o saradnji u oblasti istraživanja i inovacija, učešću u programima EU, ostalim aktivnostima i instrumentima, Inovacionoj uniji i Evropskom istraživačkom prostoru. Nakon prezentacija, službenici su odgovarali na pitanja eksperata Generalnog direktorata za istraživanje i tehnološki razvoj.
Pomoćnik ministra Viktor Nedović je na kraju sastanka prihvatio preuzimanje pravnih tekovina EU u oblasti nauke i istraživanja u pravni sistem R. Srbije.