Printer Friendly Version U Briselu održan eksplanatorni skrining za poglavlje 6 - „Pravo privrednih društava“, 11. decembra 2014. godine @ 12 December 2014 04:08 PM

U Briselu je 11. decembra 2014. godine održan eksplanatorni skrining za pregovaračko poglavlje 6 - „Pravo privrednih društava“.
Delegaciju Vlade R. Srbije je predvodio Dragan Janjić, pomoćnik ministra privrede, a učestvovali su predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva finansija, NBS, Agencije za privredne registre, Agencije za privatizaciju, Komisije za hartije od vrednosti i Kancelarije za evropske integracije. 
Na eksplanatornom skriningu za poglavlje 6, kome je predsedavao predstavnik Generalnog direktorata EK za proširenje, stručnjaci Generalnog direktorata za pravna pitanja i potrošače i Generalnog direktorata za finansijsku stabilnost, finansijske usluge i Uniju tržišta kapitala detaljno su izložili pravne tekovine EU u ovoj oblasti, podeljenoj u dve celine: Pravo privrednih društava i korporativno upravljanje i Finansijski izveštaji. Naši predstavnici su postavili odgovarajuća pitanja radi razjašnjenja pojedinih segmenata izlaganja stručnjaka EK, a naglašeno je da je R. Srbija u ovoj oblasti u najvećoj meri usvojila i implementirala pravne tekovine EU.
Bilateralni skrining, na kome će srpska strana predstaviti svoje zakonodavstvo u ovoj oblasti, kao i eventualno uočene razlike u odnosu na pravne tekovine EU, biće održan 5. februara 2015. godine u Briselu.