Printer Friendly Version U Briselu održan bilateralni skrining za poglavlje 22, „Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata“, 28 -29. januar 2015. godine @ 2 February 2015 02:14 PM

U Briselu je 28. i 29. januara 2015. godine održan eksplanatorni skrining za Pregovaračko poglavlje 22, „Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata“.
Delegaciju Vlade R. Srbije predvodile su Ana Ilić, zamenica direktora Kancelarije za evropske integracije i predsednica Pregovaračke grupe 22, i Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima sa EU. U sastavu delegacije su još bili i ostali predstavnici Kancelarije, zatim Ministarstva finansija, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Kancelarije za reviziju sistema za upravljanje sredstvima EU, Republičkog sekretarijata za javne politike i Republičkog zavoda za statistiku.
Na bilateralnom skriningu za poglavlje 22, kojim je predsedavao predstavnik Generalnog direktorata EK za politiku susedstva i pregovore o proširenju, službenici nadležnih ministarstava i institucija detaljno su predstavili situaciju u R. Srbiji u ovoj oblasti, kroz prezentacije podeljene u sledeće segmente: opšti podaci o Srbiji; relevantni pravni okvir; institucionalni okvir; finansijsko upravljanje i sistem kontrole; programiranje; monitoring i evaluacija; administrativni kapaciteti. Nakon prezentacija, službenici su odgovarali na pitanja eksperata Generalnog direktorata za regionalnu politiku i Generalnog direktorata za zapošljavanje, socijalna pitanja, veštine i mobilnost radne snage.
Ana Ilić je na kraju sastanka prihvatila preuzimanje pravnih tekovina EU u oblasti regionalne politike u pravni sistem R. Srbije.