Printer Friendly Version Brifing u Misiji Republike Srbije pri EU @ 4 February 2015 03:00 PM

Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović, ambasador R. Srbije pri EU Duško Lopandić i šef pregovaračkog tima Tanja Miščević održali su 03. februara 2015. godine u prostorijama Misije R. Srbije pri u EU u Briselu brifing za članove Komiteta za proširenje Saveta EU (COELA). Brifing je održan na temu trenutnog toka pristupnih pregovora Srbije, kao i napretka koji je Vlada R. Srbije ostvarila u implementaciji strukturnih reformi.
Ministar Jadranka Joksimović je ovom prilikom istakla da je Srbija u prethodnih godinu dana ostvarila vrlo značajan napredak i istakla je da očekujemo brz napredak u pregovorima sa EU. Podsetila je da građani Srbije snažno podržavaju reforme, a na taj način indirektno i evropske integracije naše zemlje. Ministar Joksimović je naglasila da su sprovedene vrlo teške fiskalne mere, sa ciljem uvođenja discipline u fiskalnoj politici i usaglašavanja sa ekonomskim upravljanjem predstavljenim od strane EU.
U pogledu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, istakla je da je naša strana u prethodnom periodu učinila brojne korake u ispunjavanju svojih obaveza, kao i da je potrebno da isto učini i Priština.