Printer Friendly Version Konferencija “Na putu za Evropu – Srbija i Zapadni Balkan”, Brisel, 4. februar 2015. godine @ 5 February 2015 05:16 PM

U organizaciji Fondacije Hans Seidel i Wilfred Martens Centra za evropske studije, u Briselu je 4. februara održana konferencija pod nazivom “Na putu za Evropu – Srbija i Zapadni Balkan“. U uvodnom delu skupa, šef pregovaračkog tima za pregovore Srbije sa EU, Tanja Miščević ukazala je da uprkos složenim prilikama na Zapadnom Balkanu i unutrašnjim problemima sa kojima se EU suočava, politika proširenja i dalje ostaje jedan od prioriteta EU. Predstavljajući tekuće aktivnosti u pregovaračkom procesu, Miščević je istakla da je Srbija maksimalno posvećena harmonizovanja zakonodavnog okvira sa EU i spremno očekuje otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja tokom 2015. godine.
U panel diskusiji učestvovali su izvestilac EP za Srbiju Dejvid Makalister, zamenik šefa Odeljenja za Srbiju u GD za susedsku politiku i pregovore o proširenju EK Christos Makridis, zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije RS Srdjan Majstorović i šef briselske kancelarije Nemačkog instituta za medjunarodnu i bezbednosnu politiku Dušan Reljić.