Printer Friendly Version U Briselu održan bilateralni skrining za poglavlje 6. „Pravo privrednih društava“, 5. februar 2015. godine @ 6 February 2015 03:03 PM

U Briselu je 5. februara 2015. godine održan bilateralni skrining za pregovaračko poglavlje 6. „Pravo privrednih društava“.
Delegaciju Vlade R. Srbije su predvodili šef pregovaračkog tima R. Srbije Tanja Miščević i Dragan Janjić, pomoćnik ministra privrede i predsednik pregovaračke grupe 6, a učestvovali su predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva finansija, NBS, Agencije za privredne registre, Agencije za privatizaciju, Komisije za hartije od vrednosti i Kancelarije za evropske integracije. 
Na skriningu, kojim je predsedavao predstavnik Generalnog direktorata EK za susedsku politiku i pregovore o proširenju, predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva finansija, NBS, Agencije za privredne registre, Agencije za privatizaciju i Komisije za hartije od vrednosti, predstavili su propise R. Srbije iz oblasti kompanijskog prava, korporativnog upravljanja i finansijskog izveštavanja. Nakon prezentacija, službenici su odgovorili na pitanja eksperata iz Generalnog direktorata za pravna pitanja i potrošače (DG JUST) i Generalnog direktorata za finansijsku stabilnost, finansijske usluge i Uniju tržišta kapitala (DG FISMA).
Pomoćnik ministra Janjić je, na kraju sastanka, prihvatio preuzimanje pravnih tekovina EU u ovoj oblasti u pravni sistem R. Srbije. Predstavnici EK su naglasili da je R. Srbija u ovoj oblasti u najvećoj meri usvojila i implementirala pravne tekovine EU.