Printer Friendly Version Poseta potpredsednika Vlade i ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički Briselu @ 23 March 2015 02:19 PM

Potpredsednica Vlade Srbije i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički izjavila je nakon susreta sa visokim funkcionerima Evropske komisije 20. marta 2015. godine u Briselu, da je EU spremna da tehnički i finansijski pomogne reformu državne uprave u Srbiji. Udovički se u Briselu srela sa potpredsednikom EK za budžet i humanitarnu pomoć Kristalinom Georgijevom, komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, generalnim direktorom za ljudske resurse i bezbednost Irene Soukom, v.d. generalnog direktora za zdravlje i bezbednost hrane Mikom Ladislavom i direktorom za Zapadni Balkan u DG NEAR Žan-Erik Pakeom. Pored toga, PPV i ministar Udovički je 21. marta 2015. godine učestvovala na Briselskom forumu, koje svake godine organizuje Maršal fond.
Tokom posete Briselu, Udovički je podvukla da je reforma državne uprave jedan od stubova evropskih integracija, ali je neophodna i za privredni rast i kvalitetniji život građana. Posebno je skrenula pažnju da bi otvaranje pregovaračkog poglavlja 32, koje se odnosi na kontrolu javnih finansija, znatno doprinelo efikasnijoj reformi. Udovički je istakla da je cilj reformi da se sa manje sredstava postignu bolji rezultati, pri čemu je zahvalila na pomoći koju EU pruža našoj strani u ovom procesu.