Printer Friendly Version Poseta premijera Aleksandra Vučića Briselu 21. aprila 2015. godine @ 24 April 2015 09:42 AM

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić  boravio je 21. aprila 2015. godine u poseti Briselu, gde je učestvovao na Konferenciji “Western Balkans 6”. Tokom posete premijer Vučić je takođe imao bilateralne susrete sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom, komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenje Johanesom Hanom i premijerom Albanije Edi Ramom.
Premijer je istakao da je Srbija na evropskom putu i da nastavlja da sprovodi ekonomske mere u cilju poboljšanja ekonomske situacije u zemlji, kao i dijalog sa Prištinom radi pružanja doprinosa političkoj stabilnosti u regionu. Naglasio je da očekuje otvaranje poglavlja u junu i ukazao na to da će Srbija narednih dana završiti akcione planove za poglavlja 23 i 24.
U večernjim časovima 21. aprila 2015. godine premijer Aleksandar Vučić je učestvovao na novoj rundi dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, koja je održana uz posredovanje Visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini. Premijer je istakao da je tokom sastanka razmatran veliki broj pitanja i da je u nekima od njih došlo do približavanja stavova, uz napomenu da će radne grupe nastaviti da rade na pripremi sledeće runde dijaloga u maju.