Printer Friendly Version Poseta ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine Bogosavljević Bosković Briselu @ 29 April 2015 10:37 AM

Snežana Bogosavljević Bošković, ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine R. Srbije se u okviru posete Briselu sastala se sa Monique Pariat, zamenikom generalnog direktora za poljoprivredu i ruralni razvoj Evropske komisije. U otvorenom razgovoru ministarka Bogosavljević Bošković je upoznala sagovornicu sa problemima sa kojima se suočava srpska poljoprivreda dok je M. Pariat naglasila neophodnost što hitnije akreditacije IPARD struktura, ali i uzdržavanja od usvajanja restriktivnih trgovinskih mera.

Tokom boravka u Briselu Snežana Bogosavljević Bošković govorila je na parlamentarnom popodnevu pod nazivom “Uloga bioenergije za energetsku sigurnost i klimatsku zaštitu u Dunavskom regionu” u predstavništvu Nemačke pokrajine Baden Virtemberg.  Istaknut je izuzetan uspeh u dosadašnjoj saradnji R. Srbije i Baden Virtenberga u oblasti bio-energije i izražena su očekivanja o nastavku i proširenju saradnje.