Printer Friendly Version Sastanak „Prijatelji Srbije“ @ 19 May 2015 07:59 AM

U Briselu je 18. maja 2015. godine u organizaciji austrijskog i italijanskog ministra spoljnih poslova održana konferencija "Prijatelji Srbije", uz učešće predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića. Svih 28 članica EU je uzelo učešće na sastanku, kao i komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han.

Predsednik Vlade Vučić je u obraćanju novinarima nakon završetka skupa naglasio da je ovo bila dobra prilika za to da se Srbija predstavi i pokaže šta je sve u dosadašnjem procesu uradila.
On je naveo da je konferenciji prisustvovalo 20 ministara ‎spoljnih poslova i iskazao zahvalnost Austriji I Italiji na organizaciji ovog skupa i pruženoj podršci.
Srbija je danas predstavila rezultate ekonomskih reformi. Ima još da se radi u procesu dijaloga sa Prištinom, ali važno je da svi vide širu sliku, da vide Srbiju kao stub stabilnosti u regionu, kao ekonomski I politički stabilnu zemlju, poručio je premijer.
On je naveo da je od ministara spoljnih poslova EU tražio što skorije otvaranje poglavlja, i izrazio nadu da  će Evropska unija znati kako da poštuje rezultate rada građana Srbije.