Printer Friendly Version Sastanak Ministarskog saveta Jadransko-jonske inicijative i sastanak ministara država u okviru Strategije EU za Dunavski region, Brisel, 13. maj 2015. godine @ 20 May 2015 02:22 PM

U organizaciji predsedavajućeg Jadransko-jonske inicijative Bosne i Hercegovine, u Briselu je 13. maja o.g održan XVIII sastanak Ministarskog saveta Jadransko-jonske inicijative. Na sastanku je usvojena Ministarska deklaracija u kojoj se potvrdjuje spremnost zemalja Jadransko-jonskog regiona da nastave saradnju na promociji Strategije EU za Jadransko-jonski region, kao efikasnog sredstva ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije zemalja ovog regiona.
U Briselu je 13. maja održan i sastanak ministara nadležnih za Strategiju EU za Dunavski region u organizaciji predstavništva nemačke pokrajine Baden Virtemberg.  Domaćin sastanka bio je ministar za evropske poslove Baden Virtemberga Peter Friedrich. U Zajedničkom saopštenju usvojenom na sastanku, pozdravlja se posvećenost zemalja regiona primeni strategije, kao i uspostavljanje Dunavske strateške tačke (DSP) kao političko-operativnog mehanizma afirmacije strategije.
U ime Republike Srbije na sastancima Ministarskog saveta Jadransko-jonske inicijative i Strategije EU za Dunavski region, učestvovao je načelnik Odeljenja za regionalne inicijative u Ministarstvu spoljnih poslova Repulike Srbije Pavle Janković.