Printer Friendly Version Sastanak stalnog izvestioca za Srbiju Dejvida Mekalistera sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem @ 22 July 2015 01:36 PM

Stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalister sastao se sa predsednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, 20. jula 2015. Godine. Tokom susreta, dvojica zvaničnika su razgovarala o evrointegracijama Srbije, regionalnoj stabilnosti, mogućnosti održavanja referenduma u Republici Srpskoj i sastanku sa članovima Predsedništva BiH, koji će biti održan u Beogradu 22. jula 2015. godine.
Na sastanku je bilo reči i o otvaranju prvih poglavlja, problemima oko formiranja Zajednice srpskih opština u dijalogu sa Prištinom, kao i o rešavanju problema migranata.
Premijer Vučić je obavestio Mekalistera o ekonomskim reformama koje je sprovela Vlada Srbije i prvim rezultatima fiskalne konsolidacije.
Mekalister je ukazao na značaj nastavka dijaloga sa Prištinom, i naglasio da je stabilnost regiona važna kako za njegov ekonomski napredak, tako i za proces evropskih integracija budućih članica EU.

Stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalister sastao se i sa prvim potpredsednikom Vlade Republike Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem. Tokom susreta, razgovarano je o procesu evrointegracija, regionalnoj situaciji, saradnji sa EP i o najaktuelnijim spoljnopolitičkim pitanjima.
Ministar Dačić je iskazao zahvalnost Mekalisteru na ličnom zalaganju za ubrzanje i nastavak evropskih integracija naše zemlje, posebno kada je reč o podršci za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja i politici koju Srbija vodi u regionu.