Printer Friendly Version Sastanak ministra Joksimović i neformalne grupe “Prijatelji Srbije” u EP @ 18 September 2015 03:43 PM

Ministar bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se u Briselu 16. septembra 2015. godine sa predstavnicima grupe “Prijatelji Srbije” u Evropskom parlamentu. Ministar Joksimović je poslanicima Evropskog parlamenta iz prve ruke pružila informacije o aktuelnom trenutku u procesu pristupanja Srbije EU i perspektivi otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja do kraja 2015. godine. U otvorenom i prijateljskom razgovoru, ministar Joksimović i poslanici Evropskog parlamenta su razmenili mišljena i o drugim temama, a posebno o ulozi Srbije u aktuelnoj migrantskoj krizi.

Sastankom su predsedavali predsedavajući i kopredsedavajući grupe “Prijatelji Srbije”, poslanici Evropskog parlamenta Emilian Pavel i Franc Bogovič. Prisutni su bili šef delegacije Evropskog parlamenta u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija Eduard Kukan, kao i izvestioci iz senke za Srbiju iz više parlamentarnih grupa i drugi poslanici Evropskog parlamenta.

Ministar Joksimović se 16. septembra 2015. godine, takođe, sastala sa poslanikom Evropskog parlamenta Knutom Flekenštajnom, sa kojim je posebno razgovarala o problemu migranata. Knut Flekenštajn je, posle sastanka sa ministrom Joksimović, najavio svoju posetu Srbiji 18. i 19. septembra 2015. godine, kao i finansijsku pomoć za zbrinjavanje migranata u našoj zemlji.