Printer Friendly Version Sastanak poslanika EP Knuta Flekenštajna sa premijerom Vučićem i MSP Dačićem @ 21 September 2015 08:55 PM

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić  sastao se u Beogradu, 19. septembra 2015. godine, sa sa poslanikom Evropskog parlamenta Knutom Flekenštajnom i  predsednikom Upravnog odbora nemačke humanitarne organizacije „Udruženje samarićanskih radnika“ (ASB).  U razgovoru, koji je najevećim delom bio posvećen aktuelnoj situaciji u vezi sa izbeglicama, premijer Vučić je istakao da Vlada preduzima sve mere kako bi omogućila registraciju izbeglica i njihovo zbrinjavanje.

Predsednik Vlade je izrazio zahvalnost Flekenštajnu na pomoći koju stručnjaci i volonteri pomenutog udruženja pružaju srpskim nadležnim organima u zbrinjavanju izbeglica, pre svega u Subotici i Kanjiži.

Flekenštajn je pozdravio odgovornost i organizovanost sa kojom Srbija postupa sa izbeglicama na svojoj teritoriji, ocenivši da je Srbija time postala primer poštovanja evropskih vrednosti. On je najavio da će „Udruženje samarićanskih radnika“, koje u Nemačkoj ima približno 1,2 miliona članova, uskoro obezbediti i novčanu pomoć Srbiji za prihvat izbeglica.

Premijer je Flekenštajnu, koji je i potpredsednik Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, preneo zahvalnost za podršku te političke grupe evropskom putu Srbije.
K.Flekenštajn se dan ranije, 18. septembra 2015. godine, sastao i sa prvim potredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem sa kojim je, takođe, razgovarao  o aktuelnoj situaciji u vezi migracija u regionu, kao i aktuelnom trenutku evropskih integracija Srbije, kao i o reformskom procesu u Srbiji.