Printer Friendly Version Poseta poslanika Evropskog parlamenta @ 20 November 2015 11:19 AM

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa poslanicima Evropskog parlamenta iz redova Evropske narodne partije (EPP) Sandrom Kalnjete i Eduardom Kukanom u Beogradu, 19. novembra 2015. godine. Predsednik Vlade Vučić je tom prilikom iskazao zahvalnost na podršci koju evropski poslanici pružaju našoj zemlji na njenom putu ka Evropskoj uniji, istakavši da Srbija ostaje potpuno posvećena ispunjavanju svog spoljnopolitičkog prioriteta, a to je punopravno članstvo u EU.

On je upoznao svoje sagovornike sa reformama koje sprovodi Vlada Srbije u cilju unapređenja privrede i društva, a sve u skladu sa željom da Srbija postane organizovana i uspešna država.

Potpredsednik EPP grupe Sandra Kalnjete rekla je da sa optimizmom gleda na napredak Srbije, i dodala da su ona i njene kolege impresionirani uspešnim pripremama za otvaranje poglavlja.

Kalnjete je ukazala na važnu ulogu Srbije u Berlinskom procesu, koji je pokrenula kancelar SR Nemačke Angela Merkel, sa ciljem stabilnosti i napretka zapadnog Balkana.

Takođe, ona je u razgovoru pohvalila i način na koji Srbija pristupa migrantskoj krizi.

Eduard Kukan je, pohvalivši saradnju koju ima sa Srbijom, istakao ulogu premijera Vučića i Vlade Srbije u održanju regionalne stabilnosti, kao i napredak ostvaren na evropskom putu.

Na temu otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja, Kukan je naglasio da je potrebno da Srbija dobije priznanje za ono što je do sada postigla.