Printer Friendly Version Drugi sastanak Zajedničkog konsultativnog odbora civilnog društva (JCC) između EU i Srbije @ 10 February 2016 11:25 AM

Drugi sastanak Zajedničkog konsultativnog odbora civilnog društva (JCC) između EU i Srbije održan je 4. februara 2016. godine u sedištu Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta u Briselu.

Sastanak je bio posvećen pitanjima koja su od značaja za odnose Srbije i Evropske unije, kao i pregledu stanja pregovaračkog procesa. Posebna pažnja posvećena je pregovaračkim poglavljima 23 i 24, naročito temama vladavine prava i borbi protiv korupcije. Na kraju sastanka, članovi ovog konsultativnog tela usvojili su Zajedničku deklaraciju.

Zajednički konsultativni odbor civilnog društva između EU i Srbije je jedno od tela osnovanih u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i Evropske unije. Ovo telo omogućava organizacijama civilnog društvada sa obe strane prate pregovarački proces Srbije na putu ka Evropskoj uniji. Zajednički konsultativni odbor čine predstavnici sindikata, udruženja poslodavaca i drugih interesnih grupa iz Srbije, kao i iz Evropske unije.