Printer Friendly Version Sastanak predsednika Vlade Aleksandra Vučića sa VP EU Federikom Mogerini @ 22 July 2016 02:53 PM

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je 19. jula 2016. godine u Briselu sa visokom predtavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini o Poglavlju 35, odnosno o nastavku dijaloga sa Prištinom i postizanju boljih rezultata u ovom procesu, koji bi značili stabilnost tog dela Balkana.

Vučić je nakon sastanka istakao da je tom prilikom bilo reči i o tome kako dodatno ekonomski ojačati region dovođenjem stranih investicija, naglasivši važnost podsticanja stranih investitora da ulažu u ovaj deo Evrope. Premijer je poručio da sa kosovskim Albancima treba da sarađujemo na obostranu korist, da pronađemo najbolji mogući politički okvir te saradnje, a da ne naškodimo našim nacionalnim interesima. Ocenio je da nije sve u zastoju kada je u pitanju primena briselskih sporazuma, ali da jeste sprovođenje sporazuma o Zajednici srpskih opština, što je i najteže pitanje i suština svega što je do sada dogovoreno. On je, međutim, dodao da to sve treba sagledati i u okviru onoga što je do sada dobro urađeno, i što je uticalo na smirivanje tenzija u pokrajini i znatno smanjilo broj incidenata između Albanaca i Srba.