Printer Friendly Version Uspešna promocija AP Vojvodine u Briselu tokom trajanja Evropske nedelje gradova i regija 2016 @ 21 October 2016 09:17 AM

Delegacija Pokrajinske Skupštine i Vlade, koju su predvodili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, boravila je u radnoj poseti Briselu od 10. do 13. oktobra 2016. godine tokom trajanja Evropske nedelje gradova i regija 2016.

Visoka politička delegacija iz AP Vojvodine imala je susrete sa Genoveva Ruiz Calaverom, direktorom za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za susedstvo i pregovore o proširenju i Eduardom Kukanom, članom Evropskog parlamenta i predsedavajućim parlamentarnog odbora za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Tokom tri dana, uspešni sastanci su organizovani sa predstavnicima Hesena i Baden-Wirtemberga (SR Nemačka), Štajerske (Austrija) i Osiječko-Baranjske županije (Hrvatska).

Prijem „Experience Vojvodina“ organizovan je u Misiji Republike Srbije pri EU, u kojem je smeštena Kancelarija AP Vojvodine u Briselu, sa osnovnom idejom promovisanja APV i njenih investicionih potencijala, na kojem su prisustvovali brojni predstavnici evropskih institucija, regiona i poslovne zajednice.

Prijem je bio finalni deo projekta tokom Evropske nedelje gradova i regija, a neposredno pre toga na Okruglom stolu u Misiji RS pri EU su predstavljeni investicioni potencijali AP Vojvodine brojnim predstavnicima poslovne zajednice.

Tokom "Evropske nedelje gradova i regija" AP Vojvodina je sa još osam regionalnih partnera organizovala zajedničku radionicu u predstavništvu Severne Irske u Briselu na temu osnaživanja preduzetničkog potencijala i rešavanja gorućeg problema visoke stope nezaposlenosti mladih ljudi.