Printer Friendly Version Ministar Joksimović na 6. Konferenciji Evropske narodne partije o Zapadnom Balkanu @ 8 June 2017 03:03 PM


Ministar bez portfelja zadužena za evropske integracije Republike Srbije Jadranka Joksimović učestvovala je u radu 6. Konferencije Evropske narodne partije o Zapadnom Balkanu „EU-Zapadni Balkan: zajednički odgovor na izazove i korišćenje mogućnosti“, koja je održana u Evropskom parlamentu u Briselu, 06. juna 2017. godine. Ministar Joksimović se prisutnima obratila u okviru drugog panela, posvećenog regionalnoj saradnji i relevantnim bezbednosnim pitanjima. Ona je tom prilikom govorila o napretku koji je Srbija ostvarila na evropskom putu, izazovima sa kojima se suočava, kao i o načinima unapređenja regionalne saradnje i saradnje između država kandidata za članstvo i EU. Posebno je naglasila ulogu koju Srbija ima u očuvanju regionalne stabilnosti i doprinos koji daje očuvanju šire bezbednosti, pre svega kroz učešće u mirovnim misijama pod okriljem EU I UN.

Na konferenciji su, između ostalih, učestvovali i predsednik Evropske narodne partije Jozef Dol, predsedavajući poslaničke grupe Evropske narodne partije Manfred Veber, evropski komesar za susedsku politiku pregovore o proširenju Johanes Han, predsedavajući Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestilac za Srbiju Dejvid Mekalister i šef delegacije Evropskog parlamenta u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija Eduard Kukan.