Printer Friendly Version Drugi sastanak Zajedničkog konsultativnog komiteta (JCC) R. Srbije i CoR održan je 31. maja o.g. @ 27 June 2017 10:18 AM


Moderatori sastanka JCC R. Srbije i CoR su bili dvojica ko-predsedavajućih JCC Srbija-CoR-Dimitris Kalogeropulos i Dejan Jovanović. U okviru tematske sesije: Stanje u odnosima EU-Srbija govorili su amb. Ana Hrustanović, šef Misije R. Srbije pri EU, državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ivan Bošnjak i zamenik Odelјenja za Srbiju u Generalnom direktoratu EU za politiku susedstva i proširenje (DGNEAR) Hristos Makridis. U okviru tematske sesije: Iskustvo lokalnih i regionalnih vlasti u vezi sa korišćenjem strukturalnih i kohezionih fondova, govorili su Žan-Pjer Halka, šef Odelјenja za makro-regionalnu, transnacionalnu i interregionalnu saradnju, IPA i proširenje u okviru Generalnog direktorata za regionalnu i urbanu politiku EU, Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine,Petr Osvald, član CoR, i Saša Đorđević, predsednik opštine Gadžin Han.

Učesnici na sastanku su se složili u oceni da je Srbija lider u regionu po pitanju privrednih i ekonomskih reformi koje se sprovode u zemlјi. Konstatovano je da je potrebno održati postojeći kurs, čemu značajnomože da doprinose saradnja R. Srbije sa CoR, posebno na nivou lokalne i regionalne vlasti.