Printer Friendly Version "Srbija: Vodeća ekonomska snaga za Zapadni Balkan: kako se integrisati na unutrašnje tržište?" @ 3 July 2017 01:22 PM


Radni doručak pod nazivom „Srbija: Vodeća ekonomska snaga za Zapadni Balkan: kako se integrisati na unutrašnje tržište?“ održan je u Evropskom parlamentu u Briselu, 27. juna 2017. godine. Šef Misije Republike Srbije pri EU ambasador Ana Hrustanović, imala je uvodnu reč na ovom skupu, u kojoj je dala pregled najvažnijih ekonomskih rezultata koje je Srbija postigla tokom proteklih nekoliko godina. Istakla je, takođe, aktuelni program ekonomskih reformi u Srbiji, kao i važnost procesa regionalne ekonomske integracije.

Radni doručak organizovali su Mala i srednja preduzeća Evrope, Privredna komora Srbije i Evropska mreža preduzeća, u saradnji sa grupom Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu. Osim ambasadora Hrustanović, na radnom doručku su učestvovali i poslanik u Evropskom parlamentu i član Odbora Malih i srednjih preduzeća Evrope Andor Deli, direktor predstavništva Privredne komore Srbije u Belgiji Zdravko Ilić, poslanik u Evropskom parlamentu i potpredsednik neformalne grupe Prijatelji Srbije Franc Bogovič i šef kancelarije Austrijske savezne ekonomske komore u  EU Markus Stok. Moderator događaja je bio izvršni direktor Malih i srednjih preduzeća Evrope dr Horst Hajc.