Printer Friendly Version SUSRET AMBASADORA ANE HRUSTANOVIĆ SA MINISTROM SPOLJNIH POSLOVA MALTE KARMELOM ABELOM @ 26 July 2017 03:29 PM


Ambasador Ana Hrustanovic obavila je kraći razgovor sa ministrom spoljnih poslova Malte Karmelom Abelom na prijemu povodom završetka malteškog predsedavanja EU, koji je održan 30. juna 2017. godine u Gradskoj skupštini Brisela.

Ambasador Hrustanović zahvalila na snažnoj podršci i naporima koje Malta uložila tokom predsedavanja EU u cilju postizanja napretka u pregovaračkom procesu Srbije sa EU. Istakla je da smo zadovoljni što smo otvorili četiri poglavlja za vreme predsedavanja Malte i da bismo želeli da se dinamika pristupnih pregovora ubrza.

Ministar Abela je izrazio snažnu podršku procesu evropske integracije Srbije. Ambasador Hrustanović je rekla da okolnosti za vreme predsedavanja Malte nisu bile povoljne, ali je ukazala da bi EU, u trenutku kada je jedna važna država članica napušta, trebalo da pokaže svoju snagu pružajući dodatnu podršku proširenju, kao jednoj od najupsešnijih politika EU.  

Ministar Abela je istakao da je Malta veliki pobornik procesa proširenja. Takođe je naglasio da je srpska zajednica na Malti veoma dobro integrisana.