Printer Friendly Version SASTANAK PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA SA PREDSEDNIKOM EVROPSKOG SAVETA DONALDOM TUSKOM @ 26 July 2017 03:50 PM


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom 14. jula 2017. godine u Briselu.

Govoreći o procesu pregovora o pristupanju Srbije EU, predsednik Vučić je naglasio da je potrebno da se odredi okvirni vremenski rok za pristupanje i da se dinamika pregovora ubrza, što je ponovio i tokom svojih prethodnih sastanaka sa najvišim evropskim zvaničnicima, predsednikom Evropske komisije Žanom Klodom Junkerom i Visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini. 

Predsednik Tusk je rekao da Evropska unija podržava evropsku integraciju Zapadnog Balkana i da će Srbija dobiti punopravno članstvo u EU po završetku dijaloga i započetih reformi. Pozdravio je napore koje Srbija ulaže u normalizaciji odnosa sa Prištinom i ohrabrio predsednika Vučića da nastavi reforme u oblasti jačanja vladavine prava. Predsednik Tusk je naročito istakao i pohvalio ličnu privrženost predsednika Vučića stabilnosti i bezbednosti regiona.