Printer Friendly Version POSETA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA BRISELU 31. AVGUSTA 2017. @ 18 October 2017 04:09 PM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je u Briselu 31. avgusta 2017. godine na još jednom sastanku, koji je u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, organizovala visoka predstavnica EU Federika Mogerini.

Cilj sastanka, na kojem je učestvovao i Hašim Tači, bio je da se razmeni mišljenje o nastavku dijaloga, a u svetlu dogovora iz jula, kada je dogovorena priprema "nove faze dijaloga".

Predsednik Vučić je izjavio da su ovom prilikom potvrđeni dogovori koji su ranije postignuti, kao i da je dogovoreno da se u potpunosti sprovede dogovor o pravosuđu. Istakao je da bilo reči i o sprovođenju dogovora o mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, dodavši da će se razgovori na tu temu nastaviti i u narednom periodu, kako bi se, ukoliko to bude moguće, i ovaj dogovor realizovao do kraja godine.  Vučić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić konstatovali su na sastanku da nema napretka u sprovođenju sporazuma o Zajednici srpskih opština.

Vučić je istakao da je najvažnije da se vode otvoreni razgovori oko dugoročnijeg i stabilnijeg rešenja u odnosima Beograda i Prištine.  Rekao je da neće biti nikakve promene formata u dijalogu, te da će se razgovori nastaviti pod okriljem EU.