Printer Friendly Version PRIJEM POVODOM POSETE PREDSTAVNIKA SAVETA STRANIH INVESTITORA @ 17 January 2018 05:19 PM


Četvrti prijem povodom posete predstavnika Saveta stranih investitora u Srbiji (Foreign Investor Council - FIC) Briselu, održan je 5. oktobra 2017. godine u Misiji Republike Srbije pri EU. 

Prisutnima su se na početku skupa obratili ambasador Ana Hrustanović i Ana Firtel, izvršni direktor Saveta stranih investitora.

Prijemu su prisustvovali predstavnici Evropske komisije i drugih evropskih institucija, Radne grupe Saveta EU za proširenje (COELA), brojnih međunarodnih i belgijskih kompanija i više diplomatskih predstavništva. Sa strane FIC učestvovali su predstavnici sledećih kompanija koje su investirale u Srbiju: Japan Tobacco International - JTI, VIP, Telenor i G4S Secure Solutions.

Tokom svoje posete, FIC je organizovao sastanke u sedam direktorata Evropske komisije, Evropskom parlamentu, Evropskoj spoljnopolitičkoj službi – EEAS i CEFTA sekretarijatu. Evropske institucije su pozvane da aktivno podrže Srbiju, jer je međunarodna saradnja neophodna, kako bi se srpsko tržište približilo pravilima i praksama EU. Strani investitori su potvrdili da snažno podržavaju Srbiju da nastavi pregovore sa EU koji predstavljaju način za unapređenje uslova za poslovanje i dalji priliv investicija.