Printer Friendly Version POKRAJINA VOJVODINA PREDSTAVILA SVOJE VREDNOSTI NA EVROPSKOJ NEDELJI REGIJA I GRADOVA @ 18 January 2018 10:59 AM


Delegacija Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine, preko Kancelarije AP Vojvodine u Briselu, organizovala je tradicionalni prijem tokom Evropske nedelje regiona i gradova za predstavnike evropskih regija i gradova, privrednike zainteresovane za ulaganje u Vojvodini i druge zvanice. Prijem je održan 10. oktobra 2017. godine u Misiji Republike Srbije pri EU. 

Prijemu „Vojvođanska priča” (“The Vojvodina Story“) prisustvovali su predstavnici više evropskih regija: nemačkog Hesena, italijanskih regija Lombardije, Furlanije – Julijske krajine (Friuli-Venezia Giulia) i Umbrije, zatim Gornje Austrije, susedne Osječko-baranjske županije, kao i poslanici Evropskog parlamenta, predstavnici diplomatskog kora i drugi.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je istakao da gosti na ovom događaju pripadaju veoma snažnom timu regija, što ukazuje na to da su u susretima tokom trajanja Evropske nedelje regija i gradova uspostavljeni dobri kontakti.