Printer Friendly Version Četvrti sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživanje @ 7 March 2018 03:49 PM


Četvrti sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Srbija – EU održan je 16. novembra 2017. godine u Briselu. Plenarnoj sednici je predsedavala VP EU F. Mogerini, a izlagao je i komesar J. Han. Sa strane EU prisustvovali i predstavnici EK, Evropske spoljnopolitičke službe, Generalnog sekretarijata Saveta EU i država članica. Delegaciju RS predvodila je predsednica Vlade A. Brnabić, a prisustvovali su i amb. A. Hrustanović, šef Misije RS pri EU, T. Mišćević, šef Pregovaračkog tima i predstavnici kabineta PV i Misije RS pri EU.

Nakon uvodne reči VP EU F. Mogerini, komesara J. Hana i PV A. Brnabić, usvojen je dnevni red sastanka i odobren Zapisnik sa trećeg sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje, koji je održan u Briselu 13. decembra 2017. godine. U okviru treće tačke dnevnog reda, razmatrani su odnosi Srbije i EU u okviru procesa stabilizacije i pridruživanja, odnosno strategija pristupanja i bilateralni odnosi koji proizlaze iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

O aktuelnoj političkoj situaciji na Zapadnom Balkanu i drugim pitanjima, diskutovalo se tokom restriktivne sednice koja je prethodila plenarnoj, a nakon završnih izjava usledila je konferencija za medije, na kojoj su učestvovali PV A. Brnabić, VP EU F. Mogerini i komesar J. Han.