Printer Friendly Version PRIJEM POVODOM DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE, 20. FEBRUAR 2019, BRISEL @ 21 February 2019 05:28 PM



Uz moto ”Srbija stvara” u Briselu je 20. februara 2019. godine održan prijem povodom Dana državnosti Republike Srbije u jednom od najstarijih i najprestižnijih klubova „Cercle Royal Gaulois“.  Događaj su organizovale Ambasada Republike Srbije u Kraljevini Belgiji i Misije Republike Srbije pri EU i NATO.

Nakon intoniranja himni, goste su pozdravila tri ambasadora, njihove ekselencije Marina Jovićević, ambasador Srbije u Kraljevini Belgiji i Velikom Vojvodstvu Luksemburg, Ana Hrustanović, ambasador Srbije pri EU i Miomir Udovički, ambasador Srbije pri NATO.

Tokom obraćanja, ambasadori su u svojim govorima ukazali na stratešku opredeljenost Srbije ka EU, partnersku saradnju sa Belgijom i NATO, kao i na proces sveobuhvatnih reformi koje Srbija sprovodi. Uz izazove koji nas očekuju u narednom periodu, istaknuto je da je Srbija posvećena dijalogu o normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao i da je povlačenje tarifa od sto odsto na proizvode iz centralne Srbije, preduslov za njegov nastavak.

Prijemu, koji je organizovan uz finansijsku pomoć kompanija Nis Gazprom Neft i Filip Moris,  prisustvovale su visoke zvanice i predstavnici belgijskog diplomatskog kora, zvaničnici institucija EU i NATO, predstavnici država članica EU, kao i srpska dijaspora.