Printer Friendly Version DESETI SASTANAK PARLAMENTARNOG ODBORA ZA STABILIZACIJU I PRIDRUŽIVANjE EU-SRBIJA @ 5 April 2019 09:43 AM


Deseti sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija održan je  27.marta 2019.godine u Evropskom parlamentu u Strazburu.

Poslanici Narodne skupštine i Evropskog parlamenta su na ovom sastanku razmenili mišljenje o važnim aspektima pregovaračkog procesa Srbije, kao i o dijalogu Beograda i Prištine. Sastanku su predsedavali Eduard Kukan, predsednik delegacije Evropskog parlamenta i dr Vladimir Orlić, na čelu delegacije Narodne skupštine Republike Srbije. Vladu Republike Srbije predstavljao je Jugoslav Milačić, savetnik ministra za evropske integracije. Nakon održane diskusije, članovi Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija jednoglasno su usvojili tekst Deklaracije i preporuka u kojem su predstavili postignuća Srbije i predstojeće izazove na putu ka EU.

Eduard Kukan je istakao da mu je bila velika čast što je učestvovao u radu Parlamentarnog odbora prethodnih godina, dok je Vladimir Orlić izrazio nadu da će Srbija i ubuduće imati jake saveznike među poslanicima Evropskog parlamenta.