Printer Friendly Version SRPSKO VINO U PREDSTAVNIŠTVU NEMAČKE POKRAJINE BADEN-VIRTEMBERG, BRISEL, 6. MART 2018. GODINE @ 5 April 2019 09:47 AM

U predstavništvu nemačke pokrajine Baden-Virtemberg u Briselu je 6. marta 2018. godine organizovano veče na temu „European Wine Heritage – Film, Talks and Tasting“, posvećeno promociji duge tradicije proizvodnje vina u istočnoj Srbiji, kao i pristupnih pregovora Srbije sa EU. Događaj su zajedno organizovali predstavništvo pokrajine Baden Virtemberg, Misija Republike Sribje pri EU i Ambasada Republike Srbije u Briselu.

Šef Predstavništva Baden-Virtemberga Johanes Jung i ambasador Srbije pri EU Ana Hrustanović pozdravili su više od 300 gostiju koju su prisustvovali događaju, nakon čega je prikazan dokumntarni film „Obećanje“, autora Dušana Gajića. Nakon filma, gosti su imali priliku da probaju vino iz šest podruma opština Knjaževac i Negotin i da se upoznaju sa nekoliko stotina godina starom tradicijom proizvodnje vina u ovom delu Srbije, u direktnoj komunikaciji sa proizvodjačima.

Ovo je bio lep doprinos obeležavanju Godine evropskog kulturnog nasleđa 2018.