Printer Friendly Version PREDSEDNICA VLADE ANA BRNABIĆ I MINISTARKA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE JADRANKA JOKSIMOVIĆ U DVODNEVNOJ POSETI BRISELU, 11. OKTOBAR 2017. @ 5 April 2019 10:16 AM

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović boravile su u Briselu 10. i 11. oktobra 2017. godine. Ovom prilikom, organizovani su sastanci predsednice Vlade Brnabić sa najvišim zvaničnicima Evropske unije, na kojima je učestvovala i ministarka Joksimović. 

Predsednica Vlade Brnabić je svoju prvu zvaničnu posetu Briselu počela sastankom sa predsedavajućim AFET i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, a zatim je razgovarala sa predsedavajućim političkoj grupi „Evropska narodna partija“ u EP Manfredom Veberom. Nakon toga, Brnabić se obratila učesnicima na sednici AFET, a organizovan je i sastanak sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

Predsednica Vlade Brnabić i ministarska Joksimović su se u sredu, 11. oktobra, sastale sa predsednikom Evropskog parlamenta Antonijom Tajanijem, a zatim i sa komesarom za regionalnu politiku EU Korinom Kretu.

Posetu Briselu je završena odvojenim sastancima sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom, kao i sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini.