Printer Friendly Version DESETI SASTANAK MEĐUVLADINE KONFERENCIJE EU-SRBIJA, BRISEL, 27. JUN 2019. @ 4 October 2019 09:06 AM


Deseti sastanak Međuvladine konferencije EU-Srbija, na kome je otvoreno poglavlje 9 (Finansijske usluge) održan je u Briselu, 27. juna 2019. Delegaciju Republike Srbije predvodila je Jadranka Joksimović, ministar za evropske integracije, a prisustvovali su i ambasador Ana Hrustanović, šef Misije RS pri EU, Tanja Miščević, šef Pregovaračkog tima, Ksenija Milenković v.d. pomoćnika ministra, Vladimir Ateljević, savetnik ministra za evropske integracije, kao i drugi predstavnici MEI i Misije RS pri EU.

Sastanku je predsedavao Džordž Ciamba, ministar za evropske poslove Rumunije, a izlagao je i komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han. Na sastanku su učestvovali i Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske, kao i ambasador Finske pri Političko-bezbednosnom komitetu Hana Lehtingen. Sa strane EU, prisustvovali su i predstavnici Evropske komisije, Sekretarijata Saveta EU i država članica EU.

Po završetku Međuvladine konferencije, ministar Joksimović i komesar Han su potpisali finansijski sporazum za program IPA 2018 u iznosu od 179,1 miliona evra, nakon čega je održana i konferencija za medije na kojoj su učestvovali ministar Joksimović, ministar Ćamba i komesar Han.