Printer Friendly Version Srbija nastavlja da radi na implementaciji sveobuhvatnih reformi @ 22 December 2020 01:44 PM

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas putem video linka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem o perspektivama pristupnih pregovora Srbije u narednih šest meseci.

Brnabić je rekla da punopravno članstvo u EU ostaje strateški prioritet Vlade, naglasivši da Srbija nastavlja da radi na implementaciji sveobuhvatnih reformi, posebno u oblasti vladavine prava.

Vlada Srbije u novom mandatu je već napravila nekoliko reformskih koraka u ovoj oblasti, naglasila je Brnabić i kao najvažnije navela formiranje posebnog ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara, kao i usvajanje Akcionog plana za medijsku strategiju.

Varhelji je izrazio zadovoljstvo predočenim planom Vlade Srbije i naporima koje ulaže na putu ka članstvu u EU, ocenivši da je od suštinske važnosti da se, sprovođenjem navedenih reformi, ubrza proces pristupanja Srbije.

Premijerka je istakla da veoma ceni zalaganje komesara Varheljija da određena količina vakcina protiv COVID-19 u najkraćem mogućem roku bude isporučena zemljama Zapadnog Balkana.

Beograd, 21. decembar 2020.