Printer Friendly Version Pohvaljeni napori Srbije u sprovođenju reformi i integraciji u EU @ 3 September 2021 09:01 AM

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varhejijem.

Brnabić je iskazala zahvalnost Varhejiju na ličnom angažovanju, istakavši da je punopravno članstvo u Evropskoj uniji spoljnopolitički prioritet i strateško opredeljenje Srbije, kao i očuvanje stabilnosti, bezbednosti i diplomatsko rešavanje otvorenih pitanja.

Ona je svog sagovornika upoznala sa aktivnostima koje se sprovode u oblasti borbe protiv korupcije, implementacije medijske strategije i o aktivnostima u proceduri promene Ustava, dogovorenih sa Skupštinom Srbije.

Predstavljajući rezultate koje je Vlada Srbije ostvarila u oblastima vladavina prava i reforme pravosuđa, premijerka je istakla da su ovo i osnovni zahtevi u pristupnom procesu Srbije i Evropske unije.

Sastanku je prisustvovala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja je informisala komesara o aktivnostima koje su sprovedene u prethodnom periodu, naglasivši da je Srbija spremna za otvaranje klastera tri i četiri.

Varheji je pohvalio napore Srbije u sprovođenju reformi i integraciji u Evropsku uniju.

www.srbija.gov.rs

2. septembar 2021.