Printer Friendly Version Састанак Пододбора за истраживање, иновације, информационо друштво и социјалну политику ЕУ – Србија, 7. фебруар 2024. године @ 12 February 2024 10:18 AM

У Бриселу је 7. фебруара 2024. године одржан састанак Пододбора за истраживање, иновације, информационо друштво и социјалну политику ЕУ – Србија. У име ЕК, састанку је председавао Мајкл Милер, шеф Одсека за Црну Гору и Србију у Генералном директорату ЕК за суседство и преговоре о проширењу (ДГ НЕАР), а присуствовали су и други представници ЕК. Са наше стране, састанку је председавала Драгана Савић, Шеф Одсека за међународну сарадњу и европске интеграције у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а присуствовали су и представници Министарства за европске интеграције, као и Мисије Републике Србије при ЕУ. Састанак је одржан у хибридном формату, те су преко видеоконференције учествовали и бројни представници институција Републиике Србије, попут Министарства унутрашње и спољне трговине, Министарство информисања и телекомуникација, Министарства науке, технолошког развоја и иновација, РАТЕЛ-а, РЕМ-а и др.
На састанку се разговарало о информационом друштву и дигиталној агенди, електронским комуникацијама, аудио-визуелним медијима, кретању радника и социјалној сарадњи, реформи система образовања, стручног усавршавања и обуке, сарадњи у области омладине и спорта, истраживању и науци, програму „Хоризонт Европа“ и др.