Printer Friendly Version Састанак Пододбора за унутрашње тржиште и конкуренцију ЕУ – Србија, 5. март 2024. године @ 6 March 2024 02:04 PM

 

У Бриселу је 5. марта 2024. године одржан састанак Пододбора за унутрашње тржиште и конкуренцију ЕУ – Србија. У име ЕК, састанку је председавао Мајкл Милер, шеф Одсека за Црну Гору и Србију у Генералном директорату ЕК за суседство и преговоре о проширењу (DG NEAR), а присуствовали су и други представници ЕК. Са наше стране, састанку је председавао Жарко Малиновић, в.д. помоћникa министра за трговину, услуге и политику конкуренције у Министарству унутрашње и спољне трговине, а присуствовали су и други представници овог министарства, као и Министарства за европске интеграције, Министарства финансија и Мисије Републике Србије при ЕУ. Састанак је одржан у хибридном формату, те су путем видео-конференције учествовали и бројни представници других институција Републике Србије, попут Министарства здравља, Министарства привреде, НБС и других институција.
На састанку се разговарало o релевантним темама за унутрашње тржиште и конкуренцију, као и о нивоу усклађености прописа Републике Србије са правом Европске уније. Ове области имају изузетан значај и за спровођење новог Плана раста за Западни Балкан, јер су фокус убрзане интеграције региона и Србије у Јединствено тржиште ЕУ.